Σύμφωνα με τους αριθμούς, ο μέσος υπάλληλος σε μια εταιρεία χρησιμοποιεί τα φωτοαντιγραφικά μηχανήματα αυτής σε καθημερινή βάση, εκτυπώνοντας το χρόνο για τις εργασιακές υποχρεώσεις του (περίπου) 8000 χαρτιά Α4. Με πρόχειρους υπολογισμούς, αυτόανεβάζει τον ετήσιο αριθμό των εκτυπώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο στα 45 τρισεκατομμύρια. Οι επαγγελματικού αποτελέσματος εκτυπωτές Konica Minolta βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις της βιομηχανίας εκτύπωσης, με τα τελευταίας τεχνολογίας φωτοτυπικά μηχανήματα KonicaMinolta,που χαρακτηρίζονται από άριστες προδιαγραφές εκτύπωσης. Η τεχνολογία τους και οι καινοτομίες τους σάς προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα χρώματος από ό,τι προσφέρουν οι συμβατικοί εκτυπωτές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκτυπώσετε θαυμάσια ασπρόμαυρα και έγχρωμα έγγραφα με την ίδια ταχύτητα, έως και 36 σελίδες το λεπτό. Μπορείτε, επίσης, να συνδυάσετε την έγχρωμη και την ασπρόμαυρη εκτύπωση για να καλύψετε τις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε έγγραφου.

Τα φωτοτυπικά μηχανήματα KonicaMinolta συνδυάζουν το μαγικό τρίπτυχο: ποιότητα, αξιοπιστία, ευελιξία.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να τα προσέχετε. Και να ακολουθείτε τις βασικές συμβουλές για συντήρηση φωτοαντιγραφικών (ούτως ώστε να μην χρειαστεί επισκευή τους).

Οι εκτυπωτές σε γενικές γραμμές δεν απαιτούν κάποια συγκεκριμένη συντήρηση.

bizhub758

Απαιτείται σίγουρα μόνο ένας απλός καθαρισμός, τον οποίο μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας, χωρίς κανένα κόστος. Μπορεί να μην τα έχετε διαβάσει, αλλά τα περισσότερα εγχειρίδια περιγράφουν σε αναλυτικέςκινήσεις πώς μπορείτε να καθαρίσετε τον εκτυπωτή σας τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Το βασικό που έχετε να κάνετε για σωστή λειτουργία του εκτυπωτή σας, είναι να καθαρίσετε τις κεφαλές του (αν είναι inkjet), για να αποφύγετε τα συνήθη προβλήματα:

  1. Τα ακροφύσια των κεφαλών παρουσιάζουν προβλήματα λόγω της φυσιολογικής φθοράς. Αυτό προκαλείται από το μεγάλο αριθμό σελίδων που έχουν εκτυπωθεί (καθότι όλα τα είδη ακροφυσίων έχουν ένασυγκεκριμένο χρόνο ζωής ανάλογα με τον αριθμό αντιτύπων για τα οποία είναι κατασκευασμένα). Το αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε λεπτές άσπρες γραμμές στο εκτυπωτικό αποτέλεσμα.
  2. Σε ενδεχόμενη παύση στη χρήση του εκτυπωτή, είναι πιθανό να στεγνώσει και να ξεραθείη ποσότητα του μελανιού που υπάρχει στα ακροφύσια. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να ψεκάσουν μελάνιστην πρώτη εκτύπωση που θα προσπαθήσετε να πραγματοποιήσετε μετά από καιρό. Αυτό είναι ορατό με λεπτές άσπρες γραμμές κατά μήκος της σελίδας είτε με ολόκληρα κενά από την επιφάνεια που έπρεπε να είναι εκτυπωμένη.
  3. Αν αφαιρεθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι κασέτες μελανιού από τον εκτυπωτή, τότευπάρχει ο κίνδυνος τα ακροφύσια (στους εκτυπωτές που δεν είναι ενσωματωμένα στις κασέτες μελανιού) να μείνουν εκτεθειμένα στον αέρα για πολλή ώρα και το μελάνι που αυτά περιέχουν να στεγνώσει και να φράξει τα ακροφύσια. Το αποτέλεσμα θα είναι η ίδια λευκή γραμμή με αυτή των παραπάνω προβλημάτων.
  4. Αν χρησιμοποιήσετε για τον inkjetεκτυπωτή σας μελάνι ακατάλληλο (είτε χαμηλότερης ποιότητας από αυτό που απαιτείται για τη σωστή χρήση του είτε μελάνι που δεν είναι κατάλληλο για το συγκεκριμένο μοντέλο του εκτυπωτή)υπάρχει περίπτωση να προκληθεί φράξιμο των ακροφυσίων της κεφαλής (το οποίο μπορεί, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος να απαιτήσει επαγγελματική επισκευή φωτοαντιγραφικών).

Για να αποφύγετε τα προαναφερθέντα προβλήματα, ο καθαρισμός κεφαλών αποτελεί τη λύση.