Είναι από τις συσκευές που μπήκαν δυναμικά σε κάθε σπίτι και επιχείρηση τα τελευταία χρόνια. Τα φωτοτυπικά μηχανήματα Konica Minolta είναι η νούμερο ένα αξιόπιστη επιλογή για να καλύψετε τις ανάγκες σας  σε επαγγελματικό επίπεδο και όχι μόνο. Οι εκτυπωτές Konica Minolta ανταποκρινόμενοι στις καινοτομίες, τις εξελίξεις και  τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, έρχονται με χαρακτηριστικά που διευκολύνουν την επαγγελματική σας εμπειρία. Η Konica Minolta, με ένα «στόλο» από φωτοτυπικά μηχανήματα Konica, μπορεί να ανταποκριθεί στην εκτύπωση, τη σάρωση, την αντιγραφή και το φαξ που χρειάζεστε εσείς και η επιχείρησή σας.  Με εγγυημένη ποιότητα, αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη που χαρίζει το όνομά της, είναι η καλύτερη επιλογή.

            Ο πρώτος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας πριν την αγορά, εξετάζοντας όσα προσφέρουν σήμερα τα φωτοτυπικά μηχανήματα, είναι η δουλειά για την οποία χρειάζεστε τον εκτυπωτή σας. Αν επιθυμείτε, για παράδειγμα, να εκτυπώνετε άρθρα, εργασίες, σημειώσεις και εκθέσεις ένας εκτυπωτής laser είναι ο πιο κατάλληλος για εσάς. Ο γραφίτης που ψήνεται στο χαρτί εξασφαλίζει ότι το χρώμα του κειμένου σας θα είναι πιο έντονο και οξύ και δε θα «μουτζουρώνει» στις υπογραμμίσεις, καταστρέφοντας έτσι την εμφάνιση του συνόλου. Παράλληλα, η Laser εκτύπωση εξασφαλίζει μεγαλύτερη ταχύτητα και οικονομία, καθώς με ένα toner μπορείτε να εκτυπώσετε ακόμη και ολόκληρα συγγράμματα. Αντίθετα, αν επιθυμείτε πιο «αστραφτερό» αποτέλεσμα στην εκτύπωση και ο όγκος των εγγράφων που (θα) χρειάζεστε είναι πιο μικρός, ο εκτυπωτής μελανιού (Inkjet) είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς.

            Οι φωτογραφίες αποτελούν μια ειδική κατηγορία στο χώρο των εκτυπώσεων. Αν ενδιαφέρεστε περισσότερο να γεμίσετε άλμπουμ αποτυπώνοντας στιγμές της ζωής σας -από το να εκτυπώνετε εργασίες και σημειώσεις, είναι προτιμότερο να επενδύσετε σε κάποιο από τα έγχρωμα φωτοτυπικά μηχανήματά μας. Τα χρώματα των εκτυπωτών Konica Minolta είναι έντονα και ανεξίτηλα και η ποιότητα των φωτογραφιών σας θα είναι συγκριτικά ανώτερη ακόμη και από αυτή των κέντρων φωτογραφίας.

            Ένα άλλο κριτήριο που θα καθορίσει την επιλογή σας είναι η συνδεσιμότητα του εκτυπωτή, η οποία και σχετίζεται με την ευκολία με την οποία θα τον χρησιμοποιείτε. Το παραδοσιακό καλώδιο σύνδεσης με τον υπολογιστή αντικαταστάθηκε τα τελευταία χρόνια από τη πρόσθια θύρα USB, η οποία σάς δίνει τη δυνατότητα να ανοίγετε, να αποθηκεύετε ακόμη και να επεξεργάζεστε το αρχείο που επιθυμείτε πριν το πάτημα του κουμπιού εκτέλεσης. Οι πιο σύγχρονοι εκτυπωτές και τα φωτοτυπικά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης (wi-fi) αλλά και εκτύπωσης μέσα από λογισμικά (όπως το ios και το android). Οι δυνατότητες αυτές αποτελούν ένα ισχυρό πλεονέκτημα στις εταιρείες και στους επαγγελματικούς χώρους, όπου πολλοί διαφορετικοί χρήστες  εκτυπώνουν από το ίδιο φωτοτυπικό μηχάνημα.

            Πριν την τελική σας απόφαση πρέπει να εξετάσετε και κάποιους άλλους παράγοντες, λιγότερο προφανείς κατά τη στιγμή της αγοράς. Πρόκειται αφενός για το κόστος των αναλώσιμων του φωτοτυπικού σας μηχανήματος και αφετέρου για τις υπηρεσίες επισκευής τυχόν προβλημάτων. Ακριβά αναλώσιμα μπορούν να αποδειχθούν στην πορεία μεγαλύτερο βάρος από ότι ένα ακριβό φωτοτυπικό μηχάνημα, καθότι αυτά -ανάλογα φυσικά με τη χρήση- θα τα αγοράζετε για πάντα. Αναφορικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες μετά την αγορά, πρέπει οι παρεχόμενες υπηρεσίες να μην σταματούν τη στιγμή της πώλησης.

            Εμείς στην εταιρεία Alpha digital δεσμευόμαστε για την επισκευή Konica Minolta εκτυπωτών. Οι επαγγελματικοί εκτυπωτές μας συνοδεύονται από συμβάσεις για τη συντήρηση φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων και την επισκευή σε περίπτωση προβλημάτων.