Φωτοτυπικά Μηχανήματα: Πώς Λειτουργούν

Τα φωτοαντίγραφα είναι ένα φαινόμενο που δημιουργούν αντίγραφα των εγγράφων σε χαρτί ή άλλες γραφικές εικόνες σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα και με χαμηλό κόστος. Το πρώτο του είδους εισήχθη από την Xerox το 1960. Με την δεκαετία του 1980, τα φωτοτυπικά μηχανήματα αντικατέστησαν σταδιακά τα αντίγραφα που γίνονταν από καρμπόν, από μηχανές πολύγραφου και άλλα υποκατάστατα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν εκείνη τη στιγμή. Δεν θα ήταν μάλιστα λάθος να πούμε ότι, λόγω αυτής της προτίμησης στη χρήση η ανάπτυξη των γραφείων χωρίς τη χρήση χαρτιού εμποδίστηκε κατά τα πρώτα έτη της ψηφιακής επανάστασης.

Σήμερα, τα φωτοτυπικά μηχανήματα χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις, τα ιδρύματα και τα κυβερνητικά γραφεία. Παρά το γεγονός ότι, υπήρξε συζήτηση για την εξαφάνιση των φωτοτυπικών μηχανημάτων, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγκαλιάζουν την ψηφιακή τεχνολογία για τη δημιουργία σημαντικών εγγράφων. Ακόμα και η διανομή των εγγράφων αυτών προτιμάται μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας από την αποστολή πραγματικών φύλλων χαρτιού. Αλλά ακόμα ένα φωτοτυπικό μηχάνημα είναι πιο βολικό από έναν υπολογιστή για τη δημιουργία ενός κανονικού αντίγραφο κάποιου εγγράφου.

Ας δούμε τη λειτουργία του φωτοτυπικού βήμα προς βήμα: 

Πρώτον και κύριον, η επιφάνεια ενός τυμπάνου παρέχεται με ένα ηλεκτρο-στατικό φορτίο που παράγεται από ένα καλώδιο υψηλής τάσης που ονομάζεται σύρμα κορώνας. Ένα υλικό ημιαγωγών που ονομάζεται σελήνιο ή γερμάνιο χρησιμοποιείται για να επικαλύψει το τύμπανο.

Δεύτερον, ένα φως (μορφής λεπτών λωρίδων) προβάλλεται πάνω στην εικόνα, η οποία αντικατοπτρίζεται μόνο από τις λευκές περιοχές του χαρτιού. Το φως στη συνέχεια κατευθύνεται προς το τύμπανο, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να είναι φωτοαγώγιμο. Αυτό γίνεται για να εξουδετερώσει τα θετικά φορτία από το φως.

Ως αποτέλεσμα, οι χρεώσεις έχουν γίνει αντίθετες, δηλαδή οι λευκές περιοχές της εικόνας έχουν γίνει ουδέτερες και οι μαύρες περιοχές έχουν γίνει θετικές - λευκές.

Ο γραφίτης είναι αρνητικά φορτισμένος. Ως εκ τούτου, όταν είναι σε επαφή με το τύμπανο, επισυνάπτεται με τις περιοχές που είναι θετικά φορτισμένες, όπως ακριβώς τα ραβδιά χαρτιού σε ένα φορτισμένο μπαλόνι.

Το τόνερ στη συνέχεια προσελκύεται πάνω σε ένα θετικά φορτισμένο κομμάτι χαρτιού.

Ο γραφίτης δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ξηρή ουσία μελανιού. Εάν το χαρτί που βγαίνει από το φωτοτυπικό μηχάνημα καλυπτόταν σε ξηρό γραφίτη, θα σβηνόταν σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε ο γραφίτης να θερμαίνεται για να λιώσει και να συνδεθεί με το χαρτί.

Μέσα από αυτό το πλαίσιο της καινοτομίας, ένα φωτοτυπικό μηχάνημα είναι πραγματικά μια μεγάλη λύση για όλες τις ανάγκες του γραφείου σας. Η διαχείριση Εγγράφων, ανάλογα με την έκταση του τι πρέπει να επιτευχθεί δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη. Επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως το φινίρισμα φυλλαδίων, η διάτρηση και συρραφή, σήμερα, γίνεται στο σπίτι τόσο γρήγορα και επαγγελματικά για τις επιθυμητές ανάγκες σας.

Όταν ψάχνετε για τα καλύτερα και πιο εγκεκριμένα φωτοτυπικά μηχανήματα, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία του είδους, και να μιλήσετε για τα είδη που υπάρχουν σε φωτοτυπικά μηχανήματα για να διασφαλίσετε ότι θα πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση, και θα επιλέξετε τελικά το φωτοτυπικό μηχάνημα που θα καλύπτει τη δική σας ανάγκη.